naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Naaiproject: Jumpsuit voor meisjes met Simplicity 8850 naaipatroon

Ik had dit naaipatroon (Simplicity 8850) al een tijdje in huis, eigenlijk gekocht voor het overslagjurkje die je ook met dit patroon kan maken. Maar ik zag overal op Instagram zoveel mooie creaties met linnen voorbij komen, werd helemaal ge-influenced, en kocht een paar meter linnen. Toen viel mijn oog weer op dit patroon en kreeg ik vervolgens het idee van een linnen jumpsuit voor Elle niet meer uit mijn hoofd. Ik laat jullie hieronder zien wat ik ervan heb gemaakt!

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Tip! Ik kocht het patroon bij naaipatronen.nl voor maar €4,95 (verder is hij overal een stuk prijziger). De (ongewassen) linnen stof kocht ik bij LinenMe via Etsy. Het is de 160 mg in de prachtige kleur Canyon Rose.

Het patroon gaat van de Amerikaanse maat ½ tot en met 4, wat gelijk staat aan de Europese maten 74-104. Ik besloot een size 2 (maat 92) voor Elle te maken. Zij heeft nu ongeveer maat 80/86, maar het zou leuk zijn als ze de jumpsuit na de zomer ook nog een tijdje aan kan (met maillot en vestje). Voor deze maat heb je 1 meter stof van 150 cm breed nodig. Ik heb gewoon het patroon en de beschrijving gevolgd, en verder geen aanpassingen gedaan.

Let’s start! 

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Ik heb eerst het lijfje van de jumpsuit in elkaar gezet. Hier hoefde ik nog niet op de afwerking van de naden te letten, gezien het lijfje volledig gevoerd wordt met dezelfde stof. Ik heb alle naden wel open gestreken, zodat de stof zich niet bij de naden ophoopt en bobbels veroorzaakt. Ik moest hier trouwens wel constant goed opletten dat ik de goede voor- en achterkanten aan elkaar naaide, omdat deze stukken zo op elkaar lijken. Heb maar één keer weer een stuk los moeten tornen ;-).

De foto hierboven toont trouwens goed de kleur van het linnen. Op de foto’s hieronder liet de kleur zich een stuk minder goed vastleggen.

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Als het lijfje eenmaal klaar hebt, gaat het snel: het broekgedeelte is recht-toe-recht-aan en zet je zo elkaar. Ik maakte trouwens wel gebruik van french seams (vind de binnenkant dan zo mooi afgewerkt) en dat kost toch wel gauw het dubbele van de tijd. Ik vind het dat dubbel en dwars waard, maar dat is natuurlijk ieders persoonlijke voorkeur.

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Het enige waar ik met dit naaiproject een beetje mee gestruggeld heb, zijn de plooitjes bij het aan elkaar zetten van het lijfje en het broekgedeelte. De broek was niet heel veel breder dan het lijfje, dus er viel niet vreselijk veel te plooien. Op zich niet zo erg, maar dat maakte het mooi verdelen van de plooitjes wel wat lastiger.

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon
naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon
naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon

Ik zie de warme zomerdagen al helemaal voor me: Elle in de tuin in haar jumpsuit met zonnehoedje (hoedje is trouwens een accessoire die bij het Simplicity patroon 8563 zat). Zoals ik al dacht, is de jumpsuit haar nu nog een tikkie aan de ruime kant, maar bij dit model stoort me dat helemaal niet. Het ziet er gewoon wat nonchalanter uit, maar door het compacte lijfje zakt niets van haar schouders. Over nonchalant gesproken: linnen hoort te kreukelen toch? 😉

naaiproject-jumpsuit-voor-meisjes-met-simplicity-naaipatroon-labels-by-kylie-and-the-machine

Een Kylie and the Machine label mag natuurlijk niet ontbreken! Ik koos voor het ‘This is the back’ label: in dit geval naast super leuk ook mega handig, want het verschil tussen de voor- en achterkant zie je bijna niet, haha. Je kunt dit label hier in de Studio Sew Shop scoren!

Al met al ben ik superblij met deze maak: leuk model, fijn linnen in een fantastische kleur en makkelijk te maken. Laat die zomer maar komen!

Happy (summer) sewing!
Jolien


Geen reactie's

Geef een reactie